Priča o SUPER JUNACIMA

Play Video

KRATKI UVOD

Animirana verzija priče o Geat, Tix-u i Bix-u  nastala je na kratkoj verziji priče o TIX-u, BIX-u i GEAT. U koliko želite pročitati punu verziju priče nastavite kliziti po ekranu jer ovdje ćete pronaći sve što znamo o našim super junacima i njihovoj prijateljici GEAT. Nemojte zaboraviti da nam se možete pridružiti svojim crtežima tako da nam ih pošaljete na ovaj link.

Ilustracije koje su korištene u videu a koje možete vidjeti na ovoj stranici djelo su jednog krasnog čovjeka, Ivana Svaguše Svagy-a. Hvala Svagy.

PRIČA O GEAT, BIX-U I TIX-U

Ovo je priča o djevojčici Geat i dva superjunaka. Geat je za mnoge posebna djevojčica – vesela, maštovita i nerijetko beskrajno šutljiva. Na žalost ili na sreću, jer nikad se ne zna, u očima nekih ljudi ona je posebna i po svojoj bolesti.

O njoj ona ne zna gotovo ništa, ali vjera u iskrene ljude, vrijednost koju je spoznala kroz svoje roditelje, stvara mir svaki put kad je bolest dovede u nepoznatu životnu ulicu.

Vrijeme je za našega prvog superjunaka. U bolnici svima poznatoga Tixa. Nakon sati i sati razgovora s Geat, shvatio je da je superheroj u odnosu na sve ljude koje poznaje, a upoznao ih je mnogo u svojih 90 godina bolničkog staža. Znate li što može Tix? Može satima i danima šutjeti bez jedne jedine primjedbe na sve što se oko njega i na njemu događa.

Ali nemojte molim vas misliti da Tix nikad ne razgovara, on je i brbljavac. Naime, uvijek kada vjetar puše govori i govori, taj naš superheroj, ali naravno, nikad nametljivo i povišenim glasom.​

Naš drugi superheroj ponosnog naziva Bix nije ni blizu šutljiv i miran kao Tix. Toliko je brz da ga nismo uspjeli ni pošteno nacrtati u ovoj priči, e taj uvijek pjeva osim kad jede, spava ili razgovara s Geat. Njezina strpljivost prema toj veseloj ptici prepunoj životne energije i ljubavi, učinila je da i on u trenucima tišine shvati da je poseban, da je superheroj.

Pitate se zašto? Bixove pjesme uvijek su prilagođene situaciji koja vlada u bolnici. U najtežim trenucima zna odabrati pravu pjesmu koja daje snagu za iduću sekundu života. Cijenjen je među pticama jer kad god situacija u bolnici to zahtijeva, može organizirati ptičji zbor za posebne situacije.

I sve je išlo dobro do trenutka kad je u njihov život uletjela jedna gospođa vrećica. Prema onom što znamo, ona je poznata dama čije ime s ponosom nose mnoge svjetleće reklame u gradu. No, vratimo se mi na nemili događaj …

Tix je uz pomoć vjetra vodio prilično dosadan monolog… i onda odjednom ZUM TUM PAF, evo je zapletene u njegovoj krošnji. Da stvar bude gora, bilo je to omiljeno mjesto naše družine… posebna grana u obliku jezera iz koje je izrasla svima osim njima nevidljiva biljka. Sva sreća, u tom trenutku Bixa nije bilo jer sam siguran da bi ga gospođa vrećica sigurno ošamarila

…no čim je stigao, a bilo je to nekoliko sati kasnije, otišao je brzo do prozora obavijestiti Geat o nemilom događaju. Želio ju je zamoliti da svojim ljudskim jezikom zamoli nekog iz bolnice da hitno oslobodi Tixovu ovu granu od gospođe vrećice. No Geat nije bila na svom uobičajenom mjestu. Ništa strašno, pomisli, nije prvi put da je nema no nakon što je bolje pogledao, vidi da su njezine stvari nekim čudom nestale… sve mu je bilo jasno. Vratio se u krošnju kako bi o svemu obavijestio Bixa. U prostoru oko njih zavladala je tišina… bili su to oni trenuci kada jedino tišina ima pravo pjevati… trenuci u kojima bi Tix prestao stvarati kisik i zamolio svoje stanare da zastanu i prepuste se tišini. Zaronjeni u beskonačnost tišine stajali su nepomično.

Svaki detalj na Tixu i Bixu preslikavao je mjesecima tugu rastanka koju ni tišina kojom je Geat pričala nije mogla opisati. Zarobljeni u trenutak prošlosti stajali su tako danima ne dozvoljavajući novim trenucima da oplemene njihovu sadašnjost. No svi ti novi klinci i neke nove priče polako su ih vraćali u život.

Sedam godina kasnije jednog jutra ispod drva velika graja toliko velika da se čak i Bixov pjev nije čuo. Djeca raznog uzrasta, zajedno s roditeljima veselo su skupljala neke stvari kojima nije mjesto u prirodi. Vidjevši to, naš prijatelj vjetar odluči pomoći te svu svoju snagu  usredotoči na gospođu vrećicu. I onda TILI LILII FILI famozna gospođa vrećica se oslobodi i padne na tlo tik do Tixa. A dolje gle čuda, naša Geat već velika i zdrava djevojčica zajedno sa svojim prijateljima čisti prirodu. Tix je nevidljivo plakao kao i svaki put kad su suze imale smisao. Bix, taj neumorni pjevač, od sreće je zanijemio.

Pridruži se pošalji nam svoje crteže TIX-a BIX-a i Geat

CRTEŽI

Ukoliko imate crteže GEAT i BIX-a na pravom ste mjestu, jer na nižem linku ih možete poslati. Vaši crteži putovati će zajedno sa TIX-om  i biti radost za  sve prijatelje koje sretne. Svi vaši crteži biti će spremljeni u ekrane pored TIX-a. U koliko još niste čuli za TIX-a, BIX-a i GEAT na ovom linku možete poslušati priču o njima. A onda papir u ruke, maštu u pogon i nacrtate naše super junake te ih pošaljite na niži link. HVALA BESKRJANO.