Stresna i izazovna godina koja je iza nas potaknula nas je na inicijativu kojom smo željeli izraziti ljubav i brigu za male bolesnike koji se liječe na dječjem odjelu splitske bolnice. Kako bismo tim najranjivijim i najosjetljivijim članovima naše zajednice  pokazali da su nam važni da brinemo za njih odlučili smo obnoviti sanitarni čvor bolničkog odjela na kojem su smješteni. 

Ovako derutna kupaonica nije ni izdaleka pružala malim pacijentima primjerene uvjete boravka.

Termodinamika, članica platforme Budimoskupa predložila je ovu humanitarnu akciju. Umjesto uvriježenog darivanja poslovnih partnera odlučila je donirati potreban građevinski materijal i angažirati svoje partnere da izvedu rekonstrukcijske radove. Ova splitska tvrtka koja se bavi trgovinom građevinskim materijalom od svog osnutka 2007. godine gradi i razvija partnerske odnose s renomiranim proizvođačima. Danas zapošljava preko stotinu radnika, intenzivno se razvija i širi svoje poslovanje. Radeći kvalitetno i prepoznatljivo najveću važnost pridaje zadovoljstvu svojih kupaca koji su u fokusu svih njenih aktivnosti. Inicirajući ovu akciju pokazala je da brine o unapređenju kvalitete života u zajednici u kojoj posluje.

Uz Termodinamiku, čiji je doprinos zasigurno najznačajniji,  i ostale članice platforme dale su svoj doprinos njegovoj realizaciji. Diagram, tvrtka koja se bavi održavanjem informatičkih sustava, izradila je web stranicu kako bi s vama mogli dijeliti naše ideje i projekte. Motio, tvrtka kroz koju se inicijativa provodi, bila je odgovorna za časnost i realizaciju ovog projekta. Svi smo radili najbolje što znamo i možemo kako bi mališanima donirali ovu lijepo uređenu kupaonicu i barem malo olakšali bolničku svakodnevnicu. 

Namjera nam je ovu praksu slijediti i dalje i zato se radujemo budućim akcijama koje ćemo organizirati vođeni bezuvjetnom radošću pomaganja i poticanja solidarnosti u zajednici u kojoj živimo i radimo.