Želimo da nas bude više od šest

Kratka priča o nama

Obični smo ljudi po ničemu drugačiji. Za sada nas je pet, ali želimo da nas bude više od šest. Okupili smo se slučajno, radeći na projektu za našeg zajedničkog klijenta. I tako korak po korak, ideja po ideja stigli smo do platforme BUDIMoSKUPA.
Volimo jedinstvene projekte kojima je cilj pomoći prirodi i zajednici. Drago nam je sudjelovati u takvim projektima radeći ono od čega živimo i što volimo. Kada treba pomoći dajemo i radimo koliko možemo, ali nikad manje od onoga što obećamo. Ako vas zanimaju naša znanja i vještine ovo su neke od njih: slikanje, izrada web-stranica, vožnja bicikla, servis i održavanje računalnih sustava, planinarenje, web-hosting, proizvodnja iz reciklirane plastike, dizajn, druženje, marketing, razvoj inovacija i patentiranje.

Stablo TIX naš prvi projekt

Kako je nastala platforma i prvi projekt

Kraj godine i razmišljanje o poslovnim poklonima. Pokloni, nerijetko klišej, a godina ( pandemija, izolacije, lockdowm…) koja nužno nameće potrebu da puno toga sagledamo drugačije u zajednici koja nas okružuje. Odjednom se mnogo toga promijenilo. Gibanje je bilo ograničeno na nekoliko kvartova, a druženje na ono na otvorenom zagrljeno strpljivom prirodom. Odjednom je postalo neupitno da ono što imamo i ono što nam jedino može pomoći i ugostiti nas jest poslovni kolega pored nas, bolnica iz grada, dječak iz parka, susjeda medicinska sestra u penziji, park sa slomljenom klupom i priroda koja strpljivo čeka da shvatimo njenu važnost i zahvalimo joj na strpljivosti koju  čovjeku iskazuje sve ove godine.

Na hrpu smo stavili poklone, ekologiju, empatiju, čovjeka, djecu, prirodu, bolnice, škole, vrtiće, maštu, znanje i vještine. Nekoliko dana mućkanja svih tih sastojaka stvorilo se jedno stablo od recikliranih mold kockica. To veselo i jednostavno stablo potaklo je pisanje priče. Zahvaljujući priči stablo sada ima i ime te se zove TIX. Osim imena, dobilo je i dva najbolja prijatelja pticu BIX-a i djevojčicu GEAT.

Priča o stablu TIX i ideji da umjesto poklona napravimo konkretne akcije u zajednici ispričana je prijateljima. Povrate informacije i volja za konkretnom podrškom stvorila je inicijativu BUDIMoSKUPA. Inicijativa se trenutno provodi kroz tvrtku Motio d.o.o. koja odgovara za časnost i njenu realizaciju.